Música

 

 

I aquest va ser el l'últim Balls de l'Hora que va organitzar la Penya AOAPIX. Si a l'any 1991 algú ens hagués dit que organitzaríem aquest ball durant 17 anys, l'haruíem pres per boig. Ara bé, si alguna cosa hem après els membres d'aquesta entitat és que tot és possible. Fins i tot allò que no ens haguéssim imaginat mai.

 

 

 

Com no podia ser d'una altra manera, també vàrem comptar amb l'ajut de l'Enric Canadell (Feelgood) però us podem assegurar és que la selecció musical no té res d'especial pel fet de ser l'últim ball. Vàrem fer la selecció pensant que seria un any més. Va ser després de festes que es va prendre la decisió, tot i que si hem de ser sincers, ja feia un parell d'anys que ens ho plantejàvem.

El Ball del Porc i el Xai té tres músiques diferents: la primera que és el passant, quan el Porc i el Xai arriben i entren a la plaça, després el ball i finalment el valset, quan es convida a tothom a ballar juntament amb el Porc.

Amb el temps hem aconseguit tenir diferents versions de cadascun. Fins i tot un membre de la Penya hi ha posat lletra.

Amb el reproductor podreu escoltar-les totes.Trieu la que més us agradi.

 

 

 

Fa molts anys que ballem el gegant del Porc i el Xai. En tenim la música, en tenim fotografies, però pel que fa al vídeo, fins avui ha estat el gran desconegut. La Penya ja té una edat per segons quines "noves tecnologies", però el vídeo és de la nostra època. No tenim excusa.

La filmació correspon al ball que es va fer al geriàtric de l'Hospital Sant Jaume d'Olot durant les Festes del Tura de 2010.

L'any 2006 va ser el penúltim que la Penya AOAPIX organitzava el Balls de l'Hora. De fet la nostra intenció era que l'últim fos el del 2005, però per una sèrie de motius, la cosa es va alllargar un parell d'anys més.

 

 

 

Amb la inestimable col·laboració de l'Enric Canadell (Feelgood) i les aportacions dels membres de la penya va sortir-ne un bon repertori: música actual (del 2006 no ho oblidem) i amb molta marxa, sobretot els últims 10 minuts.

 

Aquest teòricament havia de ser l'últim Ball de l'Hora que organitzava la Penya, però finalment no va ser així. Va ser el penúltim. Aquest va ser l'any que amb el nostre programar regalavem banderes d'Olot. Va ser un èxit. Tothom les va posar al balcó i encara ara, cinc anys més tard, hi ha molta gent que per Festes del Tura la torna a penjar.

 

Subcategories

Les coses, normalment les veiem, sabem o escoltem d'una manera determinada. Des d'aquest apartat intentarem que es puguin veure, saber o escoltar des d'una altra òptica, ni millor ni pitjor, simplement diferent a l'habitual.