Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

La penya Aoapix aquest any teníem un gran repte, el pregó. Volem agrair a l’Ajuntament, una vegada més, haver-nos escollit com a pregoners i també destacar la bona predisposició que va tenir per poder filmar l’ocupació. Al nostre entendre, malgrat la pluja, vam aconseguir el que ens proposàvem. Volíem un pregó festiu, amb un to seriós però també un pessic “gamberro”. Tot i que no vam poder fer les projeccions de l’ocupació i de fotografies antigues, vam aconseguir fer participar els assistents amb la Quina i finalment  gràcies a internet més de mil dues-centes persones ja s’han posat al dia per entendre millor la frase que iniciava el pregó “Hem vingut per quedar-nos”, simulant una ocupació de l’Ajuntament durant les festes. Som coneixedors que la megafonia de l’acte, com ha passat en els darrers anys, va deixar alguns sectors de públic del Firalet sense poder escoltar amb claredat el pregó i per això convidem a tothom qui vulgui a poder-lo llegir a la nostra pàgina web.

La pluja no va aturar els balls del Porc i el Xai i vam poder fer totes les ballades previstes. Cal destacar que aquest any i per primera vegada en la història de la penya teníem una col·laboració especial, una gegantera a la colla. La Sara Arboç va fer el seu primer passant portant el gegant en un dels balls dels geriàtrics.  També s’estrenaven noves matadores deixant clar que el Ball del Porc i el Xai té, de moment, el futur assegurat. Com sempre el Porc i el Xai van marxar carregats amb els xumets dels infants que ja es van fent grans i no els necessiten.

Pel que fa referència a les Paelles hi van participar un total de 46 colles de les quals 42 es van presentar a concurs. Les tres millors paelles van ser respectivament de les colles: "S’ha de dir ara?", "la Gresca" i "la Tanerada". El premi al millor parament se’l va endur la "Confraria del Cava de l’Orfeó" amb una ambientació espectacular de l’antic Egipte. El premi al cuiner més ben guarnit se’l va endur la colla "The Quico’s Family". Aquest acte va aplegar al Passeig de la Muralla prop de 1.400 persones, totes elles disposades a gaudir d’una vesprada inoblidable. En aquest acte va haver-hi alguns problemes de so que pel que sembla ja estan solucionats de cara a l’any vinent.

Aquest any al XVI Campionat del Món de Llançament de Pinyol d’Oliva hi va haver nou rècord mundial. Àngel Garcia va destronar Gonzalo Gamboa, que tenia el record (12m17) gràcies a un llançament de 13m10, gairebé un metre més. El segon classificat va ser Jordi Arrey amb 11m21 i en tercer lloc es va  classificar en Javi Hidalgo amb un llançament de 11m18. Pel que fa referència a les noies la guanyadora va ser Aroa Martínez amb un llançament de 8m64 i la va seguir en segon lloc Zaira Garcia (6m74) i en tercer Desi Azuara (6m73). El premi a la punteria dels petits se’l va emportar en Nil Rodríguez, el de grans va quedar desert. En total hi va haver prop de 200 llançaments, tot un èxit de participació.

L’acte més innovador d’aquestes festes per a la nostra penya va ser el dia de les Baldufes. La regidora d’ensenyament Núria Fité, conjuntament amb els Amics de les Baldufes de Barcelona i la nostra Penya vam inaugurar el nou espai per jugar i fer ballar baldufes que està situat permanentment a la Placeta de Campdenmàs. Aquesta pista és la segona coneguda en tot el món, la primera és a Hong Kong.  La plaça es va omplir de persones de totes les edats disposades a jugar, simplement a jugar i a passar l’estona amb aquest joc tradicional i mil·lenari. Durant aquests festes, i gràcies als col·laboradors, la Penya Aoapix ha repartit més de 5.000 baldufes. En poc temps, la joguina s’ha escampat per tota la ciutat i ara no és estrany trobar en qualsevol racó de la comarca mainada fent-la ballar. A partir del mes de novembre la penya promou que, cada primer diumenge de mes, tots els amants d’aquest joc es trobin de 10 a 14h per fer-les ballar plegats i aprendre noves tècniques.

Durant aquests dies hem rebut nombroses visites al nostre nou local. Moltes persones ens han vingut a visitar i veure aquest nou espai que té com a objectiu ser el centre neuràlgic de les nostres activitats però també un equipament al servei de la ciutat. Estem estudiant com posar aquest espai a disposició de les Associacions, penyes i particulars que estiguin interessats a fer-ne us.

Malgrat el temps ens va respectar la majoria d’actes, vam haver d’anul·lar la Marranada de dissabte. Segurament per aquest motiu la segona marranada va tenir més públic i participants que mai i els corredors comentaven la dificultat que teníem per córrer netament un tram al davant de les bèsties. Per sort no hi va haver ferits tot i que es van poder veure moltes caigudes.

També volem destacar i agrair la col·laboració de les Colles de les Paelles i dels participants més petits del Llançament de Pinyol d’Oliva que ens van ajudar a recaptar més de 1.300 Eur per a la Fundació Richi Contra el Càncer Infantil. Aquests diners van destinats per becar la formació d’especialistes en Oncologia Pediàtrica, una especialitat que no es pot realitzar al nostre país, ni a  la resta d’Europa.

La penya Aoapix vol agrair a tothom la predisposició a passar-ho bé i sobretot la seva participació per fer uns dies diferents, més diferents encara, que d’això es tractava. Han estat les festes dels nostres 25 anys i en fem una valoració més que positiva.

Moltes gràcies a tothom.