Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

El passat diumenge, dia 6 d’octubre, la penya AOAPIX amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot va organitzar el Mercat de la Joguina.

Més de 350 nens, nenes i joves de 6 a 16 anys, d’Olot i Comarca, varen organitzar-se per presentar més de 100 parades.

EFoto: Jordi Gassullals marxants s’ho havien de portar tot, la taula, els productes, la decoració, ... i, malgrat tot, a les 8 del matí ja hi havia gent a la plaça per poder triar el lloc més adient. A les 10 del matí, hora d’inici del Mercat, la plaça Campdenmàs ja era plena i costava trobar un forat per als menys matiners.

En general, la qualitat dels productes a la venda era bona o molt bona i els preus molt baixos i una munió de compradors s’hi varen acostar, des del col·leccionista que trobava peces difícils d’aconseguir, a mestres i educadores que compraven per a les escoles o simplement famílies que es proveïen a preus molt assequibles d’alguns regals pensant ja en la campanya de Nadal.

Durant tot el matí l’AOAPIX va insistir i recomanar als pares i mares que deixessin fer als seus fills i filles perquè s’espavilessin. Posar preus, gestionar canvi, ajustar-se a l’oferta, organitzar la paradeta, desfer-se d’objectes no utilitzats, gestionar el guanys,  atendre correctament els clients, ser solidaris, ... són algunes de les coses que varen poder practicar els joves emprenedors.

Vista l’acceptació de l’acte, l’AOAPIX ja prepara el Mercat de l’any vinent que si no hi ha novetats està previst per al dia 5 d’octubre de 2014.

A banda de la compra-venda de joguines, els participants també podien fer un gest solidari i regalar joguines per a la quina infantil de Sant Miquel que organitza l’Espai Larai cada Nadal. Les encarregades d’aquest espai es varen poder endur dues furgonetes plenes de joguines.

Com a novetat d’aquest any, els participants i els visitants també podien col·laborar amb la Fundació Richi contra el càncer infantil amb la campanya “Somriure per curar”. Després de fer els donatius, els col·laboradors recollien una aigua de Sant Aniol i es feien una fotografia pintats de pallasso. Les fotografies es podran veure tant a la pàgina web de la penya AOAPIX com a la de la Fundació. Era extraordinari veure nens i nenes que aportaven tota o part de la caixa que havien fet amb les seves vendes per una bona causa. L’organització va recollir en només 4 hores la increïble xifra de 1257 euros i era estrany trobar algú pel mercat que no anés pintat per l’ocasió.

En resum, el Mercat de la Joguina és una activitat senzilla, divertida i clarament educativa que esperem que amb el anys agafi embranzida i creixi en participació i també en renom.

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar